Friday, August 04, 2017

Jönköpingsbesök

Hemkommen efter ett par härliga dagar i Jönköping, trivs så bra där uppe, det är så vackert med Vätternbygden och det känns som en stad som utvecklas mycket. Sen är det såklart jättehärligt att få träffa A och K. Tågen gick som dom skulle, bara en sån sak!!! A mötte mig i onsdags, vi gick lite på stan, lunchade på ett ställe direkt vid vattnet. Sen hem till henne, dom bor ju centralt i en jättefin lägenhet, en fyra på 120 kvm med två stora inglasade balkonger. Vi gick sen en timmes promenad runt Rocksjön, jättevacker miljö och det var soligt och varmt. På kvällen åt vi laxpaj och satt sen länge på en av balkongerna och pratade. På torsdagmorgonen åkte vi först till Ikea, A hade ett par ärenden, sen gick vi lite på A6 och sen åkte vi till ett jättehärligt ställe, Rudenstams gårdsbutik och café med jättefin utsikt och massor av äppleodlingar. Butiken var jättefin, jag köpte en födelsedagspresent till E som fyller år om en månad. Vi fikade, jag åt en knäckig äpplekaka med råkräm, så gott. Vi åkte runt lite till, bl a till en annan inredningsbutik, det finns så otroligt mycket fint och människor som satsar och startar butiker runt om i bygden. Påminner lite om Österlen där det också finns små butiker och caféer precis överallt. Vi åkte hem sen och åt kyckling och en jättegod potatissallad, vädret blev riktigt risigt sen, det ösregnade, men då sitter man på en av balkongerna och kan njuta ändå hemma hos dom. Vi tittade på lite foton från när barnen var små, det var så roligt att se, man fattar bara inte vart åren tagit vägen. Vi har ju umgåtts i många år och där fanns bilder från när våra tjejer var ett halvår gamla, dom är ju födda med en månads mellanrum och L blir 27 i december och lilla S i januari. Resan hem gick också bra, jag bytte tåg i Nässjö och hann med en latte på Espresso House i väntan på tåget. Katterna betedde sig om om jag varit borta en vecka typ när jag kom hem, började bråka om vem som skulle ligga närmast mig när vi skulle sova....
Ja nu har jag tre dagar kvar på min semester. Känns ändå bra, har kunnat koppla av och ha det skönt.

4 comments:

znogge said...

Jönköping ä en fin stad på många vis!

Kram och ha det gott nu och njut av ledigheten!

ime said...

Tack 😊 ja nu får man suga ut det sista av ledigheten!
Kram

ibod11 said...

Men, jag lyckades komma till kommentarsfältet direkt. Har du gjort något åt problemet?
Jönköping ligger väldigt fint runt sydspetsen på Vättern men tyvärr är det en stad som jag mest bara passerar. Jag förknippar Jönköping med Jätten Vist som enligt legenderna har gjort Öland, Gotland, Vänern och Vättern genom att kasta ut landbitar i havet ;) Någon sa att han även kastade ut en tuva i Vättern för att hans fru skulle kunna ta sig över och så blev Visingsö till ;) Det finns, eller i alla fall fanns, ett vaxkabinett i Jönköping och det har jag faktiskt besökt. Blev t o m imponerad.
Du hittade på massor av annat kul och det var säkert minst lika givande :D
Ha en riktigt skön slutkläm på semestern.

ime said...

Haha 😊 ja jag ändrade på nånting i hopp om att det skulle bli lättare att kommentera och det lyckades tydligen!
Ja det finns mycket fint att se här hemma och största anledningen att åka till Jönköping är ju att mina fina vänner bor där!