Saturday, December 09, 2017

Lördag

Nu är det så att jag blivit erbjuden ett annat jobb. Jag fick beskedet igår. Först blev jag lite velig. Kunde inte tacka ja i telefonen utan ville fundera. Men efter att ha funderat, rådfrågat en vän och en dotter så ringde jag tillbaka och tackade ja. Detta är ett nystartat projekt, inte alls inom det jag jobbar med idag, får berätta mer längre fram. Så det kommer inte att startas förrän i slutet på april nästa år och börja med sex veckors utbildning. Det är ett heltidsjobb, inte så välbetalt men eftersom jag jobbar ca halvtid idag blir det såklart en bättre lön. Det avgjorde. Jag trivs väl bra med det jag gör, men där kommer att bli förändringar som jag inte heller kan berätta mer om just nu. Sen är det en press att jobba med försäljning, man måste verkligen prestera och jag har inte varit särskilt nöjd med ledningen. Jag har inte berättat precis allt men de jag berättar för tycker allt är helt galet. Ja, det är inte lätt att veta hur man ska göra, men jag tror detta blir det bästa. Nu kommer jag inte att säga upp mig på rätt länge än så detta är inte officiellt. Det är oregelbundna arbetstider och jag tror det blir bra, jag är ju inte en 8-5-människa måndag-fredag, jag blir så lätt rastlös och uttråkad av det. Jag gillar lite olika tider och kan också stå ut med helgjobb för att få variation. Min fritid kommer att bli bättre, jag kommer att ha råd att göra mer saker.
Igår avbröt jag prenumerationsförsäljningen, min rygg kändes inte bra. Jag har ofta ont i ryggen på kvällen men nu vaknade jag med det. Man ska kånka på tungt bord och tunga tidningsbuntar och när jag väl stod på plats så kändes det inte bra. På onsdag skulle jag jobbat sista dagen med det här men får avboka för då ska jag träffa nya arbetsgivaren, det betyder att jobbet på tidningen numera är avslutat. Känns skönt. Idag blir det tre timmars jobb i butiken med lilla T, henne kommer jag att sakna när jag slutat, trivs så bra med henne. En sak jag också är glad över är kontakten med L, jag hade henne som chef på ett tidigare jobb och en period där jag jobbar nu. Hon har sagt att hon gärna ställer upp som referens och vi hade kontakt häromdagen, hon berättade att hon lämnat de bästa referenserna för mig och jag är så otroligt tacksam, fantastiskt att ha en person som hjälper. Hon har ju bett mig också om att lämna referenser för henne, det kan ju vara bra som chef att även ha någon man chefat över som lämnar vitsord och jag tyckte mycket om att jobba för henne. Ett helt annat chefsskap än det jag har idag till exempel.

4 comments:

ibod11 said...

Oj, så kul! Jättegrattis till dig. Det ska bli väldigt spännande att få veta mer när du kan berätta om det :D Så mycket spännande du har framför dig. Jag blir så glad för din skull för jag har ju förstått att du har kämpat med en del problem där du är nu. Ännu ett stort grattis :D
Kram

ime said...

Tack 😊 ja jag tror det blir bra. Det är som sagt några månader dit. Jag trivs med att sälja kläder men det är alldeles för liten tjänst och jobbigt att behöva ha två jobb. Jag kommer att få en bättre fritid och ha råd att göra saker jag avstår ifrån idag.
Kram

jannice lindell said...

Stort grattis till nya jobbet!=) kram

ime said...

Tusen tack 😊
Kram