Wednesday, December 06, 2017

Onsdag

Ikväll ska vi hem till K och äta och dricka. Hon bor bara ett par gator ifrån mig så jag har nära hem, skönt när man jobbat först och är lite trött. Jag minns våra julfester från tidningstiden, på dom glada dagarna. Det sparades inte på något. En gång hade vi italiensk buffé, fantastiskt god mat som levererades till jobbet och äkta italiensk skönsång, en man kom och underhöll oss. Vi fick ju alltid fin julklapp. Nu är det andra tider, väldigt få jobbar där. Där jag jobbar nu får vi ingen julklapp. Vi fick ett litet bidrag till någon slags tävling men vi valde att hoppa över den och vår chef valde att köpa alkohol för allt. Så maten betalar vi själva ikväll.
Katterna är roliga, ibland känner jag mig som när jag var mamma till barnen när dom var små, jag märker att katterna är lite bråkiga och jag sitter med min kaffekopp i soffan och säger till dom att dom inte får bråka. Dom bryr sig inte om vad jag säger så plötsligt ser jag tassar i luften och att dom slår på varandra. Kan inte låta bli att skratta, det ser extremt roligt ut. Dom är vänner för det mesta men ibland slår det gnistor.

2 comments:

ibod11 said...

Lite konstigt val av din chef att lägga alla pengar på alkohol. Lite otidsenligt kan jag tycka. Det hade varit mera förståeligt om ni hade blivit bjudna på mat och själva fick stå för alkohol.
Jag hoppas i alla fall att kvällen blir trevlig :)
Husdjur är härliga och jag kan se framför mig hur dina katter slår med framtassarna mot varandra. Jag har sett andra katter göra likadant så jag vet hur du menar :D
Kram

ime said...

Ja men jag håller med. Att pengarna använts till mat och sen kan man själv stå för alkoholen.
Kram