Thursday, December 14, 2017

Torsdag

Det kommer lite snöblandad nederbörd ute. Imorgon är det dags att jobba igen, fredag-lördag-söndag i butiken, ledig måndag och tisdag nästa vecka och sen jobb onsdag-torsdag-fredag för att sen åka till Stockholm på lördag lille julafton. Men är det klokt? Att julafton är nästa söndag? Varför minns man jular som liten att det alltid var snö? Minns att jag åkte skidor hemma i min hemby, vi åkte också skridskor på fotbollsplanen som vaktmästaren sprutade med vatten. Det känns mer som ett liksom utjämnat klimat nu, inte den här riktiga kylan (som visserligen är skönt att slippa) men heller inte den riktiga värmen på sommaren. Eller är det bara tillfälligheter? Tycker de senaste somrarna varit regniga och svala. Ja det är funderingar man kan ha.
En jag jobbat med på tidningstiden skrev på facebook när hon var på intervju på det här jobbet jag fått, det är som sagt en ny enhet och en del människor som skulle anställas. Jag skulle aldrig skriva på facebook att jag är på en jobbintervju men hon gjorde det som sagt och delade också jobbannonsen när dom sökte folk. Vi hade lite kontakt då för jag berättade för henne att jag också skulle på intervju. Nu igår när jag skrev kontrakt var där ett antal människor samtidigt men jag kunde inte se henne. Jag skrev igår till henne och frågade hur det gått, hon hade fortfarande inte fått svar och då ångrade jag mig. Varför skrev jag det? Nu undrade hon när jag fått besked om anställning osv och jag kände bara att jag hade ju inte behövt berätta detta. Samtidigt blev jag förvånad, jag minns henne som duktig, men det behöver ju inte vara kört, dom kanske hör av sig.

6 comments:

ibod11 said...

Ja, det är underligt att alla barndomsvintrar var vita och alla barndomssomrar soliga och varma ;) Det är så jag också minns det och då bodde jag i Halmstad. Det kan inte ha varit särskilt fina vintrar där ;)
Jag hoppas att din vän också får anställning på samma företag. Det vore kul för er båda och det skulle nog kännas bra för dig :)
Kram

ime said...

Jaså du har vuxit upp i Halmstad? Där var väl somrarna alltid fina?
Kram

ibod11 said...

Haha,ja det är ju så jag minns dem ;) Men jag vet också att när det inte var sommar så var mitt hår alltid som en risbuske. Salta vindar från havet och ett hår som väldigt lätt blev smålockigt och såg alldeles vildvuxet ut :D
Jag bodde i Halmstad från 6 årsåldern tills jag fyllde 14.

ime said...

Det låter som en härlig uppväxt 😊

znogge said...

Grattis till nya jobbet, det har jag missat helt! Det var väl ingen fara att du frågade henne med tanke på att hon lade ut själv på Facebook.

De senaste somrarna har varit väldigt kalla och regniga och vintrarna är likadana här. Så mycket snö har vi aldrig haft här men jag tyckte nog ändå att det var lite mer när jag var liten.

Kram

ime said...

Tack 😊
Ja jag tycker vädret varit konstigt. Speciellt somrarna, att man inte fått värme och sol.
Kram