Thursday, September 05, 2019

Jag drömde i natt

Jag drömde i natt att jag jobbade som spa-terapeut igen. Jag är ju utbildad hud- och spaterapeut. Gick en ettårig tuff utbildning för 10 år sen, jobbade sen på Ronneby brunns spa i fyra år bl a. Tyvärr blir det ju mest helgjobb för det är ju då spaet har gäster så jag fick kombinera det med annat jobb. Men det var fantastiskt roligt, jag minns när jag tagit min examen att jag var helt överlycklig och knappt kunde tro att det var sant när jag sen fick jobb på spaet. Det är ett jobb som ger väldigt mycket tillbaka, visst kan man få konstiga kunder men till 99% är alla väldigt tacksamma och nöjda. Och det är så underbart att jobba med mäniskors välbefinnande. Skönt också att få jobba sig fysiskt trött. Jobbar man en hel dag och har mycket kroppsbehandlingar är man ganska trött när man är klar. Sen fick jag ju extrajobb på Åhléns skönhetsavdelning i Lund och återtog försäljningsjobb igen, men det var roligt för jag hade mycket kunskaper. Men det är en tuff bransch, mycket hårda armbågar gäller, jag trodde alla var fast anställda men det visade sig att nästan alla hade vikariat och extrajobb och hade gått på det länge, ett sammelsurium av tjänster som nästan var omöjligt att reda ut och jag blev varse om branschens baksidor. Jag fick ju en fast tjänst sen i butiken som sålde kläder. Nu jobbar jag ju heltid och allt känns tryggare och bättre. Men visst finns det utmaningar även på detta jobbet, så är det väl på alla jobb kan jag tänka.

4 comments:

znogge said...

Det är nog så att det finns utmaningar på alla arbeten som dem kommer man inte undan. Sedan kan det nog vara mer eller mindre. Själv tycker jag en tillsvidareanställning är en trygghet som också får vägas in.

Kram och ha en bra torsdag!

ime said...

Ja absolut, heltid och tillsvidareanställning är tryggast. Sånt är väldigt ovanligt inom handeln.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Jag undrar om det finns något arbete som bara är bra. Men vad härligt att du drömde om allt det roliga och att du även i vaket tillstånd fick tillfälle att minnas hur bra du trivdes :) Trygghet betyder mycket och det har du nu. Om du kunde slippa en del stress skulle nog mycket kännas ännu bättre än det gör.
Kram

ime said...

Det finns säkert för- och nackdelar med alla jobb. Trygghet är väldigt viktigt faktiskt.
Kram