Monday, September 30, 2019

Måndag

Idag är jag ledig efter intensivt helgjobb. Var extremt trött igår när klockan ringde tio i fem, så trött att det höll i sig hela dagen. Idag hade jag lite planer på att ta tåget till Sölvesborg och strosa lite men jag insåg att jag inte hinner. Jag ska hämta ett dammsugarmunstycke på posten som jag beställt, blev glad att jag hittade ett, när det gick sönder undrade jag om jag skulle behöva köpa en ny dammsugare. Ska lämna tillbaka en blus jag köpt som inte blev bra och också hinna till biblioteket. Sen har jag tvättstugan i eftermiddag.
Alla blir väl lite less på sina jobb emellanåt och så känner jag nu. Det är så många som slutar så vi fattas hela tiden folk, när sen nya ska anställas så tar det också tid och kraft för då ska dom ha handledare, vi är aldrig fullt bemannade. Mycket sjukfrånvaro också, så det känns som det är samma människor som hela tiden kämpar på. Just nu saknas det någon som är ansvarig känns det som. I fredags var det jättelånga köer och jag och en annan tjej som började halv två blev inte tillfrågade om att börja tidigare trots att vi båda kunde. Vi jobbade som tokar och först klockan nio på kvällen kunde vi andas. Man orkar snart inte längre.

4 comments:

znogge said...

Man kan ha det intensivt på sitt jobb en kortare tid men sedan så måste det finnas lugnare perioder och tid för återhämtning. Annars går det helt enkelt inte i längden. Hos oss är det alltid samma personer som har frånvaro och vad det står för vet jag inte...

Hoppas det blir lite lugnare framöver för din del.

Kram

ime said...

Ja man kam kämpa på en tid men jag fasar för kommande veckor och månader för jag tror inte det blir mycket till återhämtning.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Jag blir så ledsen när jag läser om hur stressigt det är och hur några av er kämpar för att hinna. Det är synd att dina tankar börjar ändras och att det arbete du var så glad att få nu börjar kännas svårt att orka med. Någon i ledningen borde kunna se sambandet mellan många som slutar och arbetssituationen. Att köra slut på sina anställda kan ju inte vara en smart strategi.
Kram

ime said...

Dom är medvetna om problemen från ledningen, men verkar inte kunna göra så mycket åt det. Vi ska få en ny chef som dom tror ska kunna lösa det. Vi får se hur det utvecklas. Jag börjar längta efter dagtid och ett lugnare tempo, vårt schema sliter på oss.
Kram