Thursday, September 26, 2019

Ledig idag

Ledig idag så det blev bara en dags jobb, kände mig ok igår, var lite trött bara. Idag har jag haft fullt upp. Hade en bil två timmar, handlade mat och åkte sen till Blomsterlandet och köpte en orkidé. Hade tänkt åka till graven men spar det till nästa helg, då ska jag sätta ljung. Jobbar i helgen men har sen två lediga helger framför mig. Sen var jag och fixade mina naglar, blev tre färger idag, bl a guldglittriga. Jag tycker inte om att vara diskret, även om man säkert ska vara det i min ålder. Det finns alldeles för mycket så kallade regler om hur man ska se ut. När jag jobbade i butiken och sålde kläder brukade jag peppa kunderna att man visst kan glittra hela livet. Det finns ingen åldersgräns på det. Vill du ha glittrig ögonskugga och färgglada kläder, ha det!! Det bästa var när någon kund lydde mitt råd och vågade. Livet är för kort för att gå omkring och vara diskret. Sen var jag hos en fd kund från tidningstiden och vi diskuterade innerstadens framtid länge. Jag fyndade en klänning till halva priset på Gina Tricot. Jag har tittat på den förut men slog till nu när det var rabatt. Den är småblommig och lite tunnare men det är så snyggt med en stickad kofta och boots till.
Nu har jag tagit lite kaffe och ska stryka kläder och städa badrummet.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det märks att du har fått tillbaka energin för oj, vad du for omkring i olika ärenden :) Det finns ingen anledning att "gömma sig" för att man blir äldre. Har man alltid haft färg och glitter så måste man kunna fortsätta med det så länge man vill. Och om man inte är van vid det så är det ändå helt ok. Alla måste få välja själva. Själv är jag en väldigt osynlig person som inte vill sticka ut. Någon gång har jag köpt något som egentligen inte kändes som "jag". Men det resulterade bara i att det plagget blev hängande. Jag håller mig till blått och naturfärger, kanske något i en diskret rosa någon gång. Men det är det jag trivs med och för andras del har jag inga tankar om begränsningar. Jag kan i stället beundra de som vågar...som dig och dina glittriga naglar :D
Kram

ime said...

Ja haha 😁 idag har jag haft energi. Blir så när man jobbar helg, man ska hinna allt på sin lediga dag. Absolut ska man välja själv hur man vill vara. Men många vågar inte, är rädda för vad andra ska säga. Det hände att kvinnor kom tillbaka med plagg och sa att deras man inte tyckte om det. Ibland hade jag lust att fråga om det var mannen som skulle ha det på sig. Många har också överlåtit plånboken till mannen. Märkte jag när jag sålde hudvård och kosmetika, mannen muttrade när han skulle betala och kvinnan såg obekväm ut. Det finns så många som blir nedtryckta.
Kram

Znogge said...

Helt rätt tänkt där! Det är verkligen upp till var och en att klä sig som man vill. Tänk så tråkigt medelåldersmänniskor var klädda förr. Dit vill vi väl inte igen. Oftast tycker jag att man klär bäst i kläder som man trivs i men visst ska man våga.

Kram

ime said...

Ja jag tycker vi ska våga mer färg. Jag är inte alls sugen på svart i år, jag gillar dom här lite brända tonerna av rostfärg och gult t ex. Man kan ju prova med en scarf t ex.
Kram

znogge said...

Det är detaljerna som gör det och visst är det snyggt att bryta av med en färgklick, speciellt när man bär svart.

Kram

ime said...

Ja exakt, man behöver inte byta ur en garderob, bara komplettera lite.
Kram