Tuesday, July 24, 2018

Första semesterdagen

Det finns alltid dom som har det värre. Japan har sin värsta värmebölja på många år, rekordtemperatur uppmätt igår till 41,1 grader och ca 70 människor har dött. Dom har haft några tuffa månader, jordbävning, regnoväder med jordskred och döda människor och nu värmebölja. Jag brukar kolla temperaturen på min mobil på min hemort och så Stockholm, vi brukar ligga ungefär lika och så Kyoto där det varit 38 grader många dagar. Jag pratade med J igår. Han har ju stor hemlängtan nu, som det brukar bli när han haft besök hemifrån. Han längtar efter vänner och familj. Det är rätt tufft det där, att ha ett liv i ett land man drömt om men ha sina nära långt iväg. Det är inget lätt beslut. Men han har ställt sig i bostadskö hemma, sen vet man inte hur det blir. Den där längtan brukar klinga av efter ett tag.
Har nu haft min första semesterdag. Dessa dagarna har jag bestämt mig för att bara varva ner, det har varit hektiskt på jobbet och jag är ganska trött. Ska boka en bil idag och handla lite. Är mycket på min balkong, ända tills det blir för hett. Det är så skönt att bara ligga där och läsa.

4 comments:

znogge said...

Hemlängtan kommer och går i perioder för även om man trivs så blir man ändå lite kluven. Ja, nog är det varmare på vissa platser och här får vi nöja oss med 28 grader men det räcker gott. Njut nu av din ledighet och att bara vara.

Kram

ime said...

Vi har 31 grader idag.
Ja jag njuter av min ledighet!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Ja, det är besvärligt på många platser i olika länder nu. Grekland har ett riktigt kaos med bränder och människor som omkommit och värmen ställer till det på många ställen. Man får lite perspektiv på den egna situationen och får vara glad för att det "bara" är runt 30 grader och inga bränder i närheten.
Skönt att du kan koppla av och ha det skönt på balkongen. Du är verkligen värd att dina sköna stunder där. Det måste kännas svårt även för dig när din son har hemlängtan. Men du kan inte göra så mycket åt den situationen så jag hoppas att du kan koppla bort det och bara njuta av ledigheten.
Kram

ime said...

Ja jag hoppas man slipper uppleva bränder på nära håll.
När J har hemlängtan vill han gärna prata och det passar vi på att göra nu när jag är ledig!
Kram