Tuesday, July 17, 2018

Trött och varm

Mådde inte helt bra igår, jag hade huvudvärk och lite yrsel. Jag jobbade till 20.30 och det var sex stycken sjuka och semestrar. Vi som jobbar börjar känna oss slitna, det är långa köer och man har inte mycket återhämtning, rasterna känns stressiga. Jag har fem dagar kvar att jobba, jobbar till 22 ikväll. Dom som haft semester tidigt har sluppit det här kaoset, dom blir nog lite chockade när dom kommer tillbaka. Dom har ju inte heller behövt avbryta någon semester. Det känns inte helt optimalt att behöva gå in en vecka och jobba men det är inget att göra något åt. Jag får ju två veckor sammanhängande sen. Det känns nästan som det är vi äldre som jobbar på och är flitigast, många av dom yngre är sjuka. Förstår inte riktigt det, är väl antagligen tillfälligheter. Men vår generation är lojala och arbetssamma, för det mesta. Jag har hört flera säga att dom håller på att gå in i väggen och det är yngre människor. Ja jag ska inte vara för tuff, vem vet, jag kan också bli utmattad.
Man skulle behövt svalka av sig i ett bad. Min lägenhet är hyfsat sval tack och lov.

4 comments:

znogge said...

Jag tror tyvärr inte alltid att det är en slump. Många av oss som är lite äldre har en väldigt god arbetsmoral och undviker in in det längsta att stanna hemma. Naturligtvis ska man inte dra alla över en kam eller generalisera men det kan ligga något i dina funderingar... Skönt att du får två veckor sammanhängande i alla fall.

Kram i värmen!

ime said...

Ja jag tror också det är så. Dom som har små barn kan såklart vara hemma för att barnen är sjuka men flera av dom som är hemma nu har inga barn.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Trist om det är så att ni lite äldre får ta ett större ansvar för att andra sjukskriver sig lite väl lätt. Ni, som blir kvar, kämpar väl på ännu mer trots dåligt mående för att inte svika de få arbetskamrater som är kvar. Jag är glad att kunna säga att mina barn inte skulle bete sig så. Snarare är de lite väl lojala mot sin arbetsgivare :D Jag hade själv också den inställningen och kanske beror det på att min mamma (sjuksköterska) brukade säga att utan feber går man till skolan ;)
Jag hoppas att två veckor räcker för att du ska hinna vila upp dig ordentligt efter den här perioden. Du har ju något riktigt fint att se fram emot och det kanske gör susen :D
Kram

ime said...

Jag vet ju inte om de yngre sjukskriver sig lättare, men kan bara konstatera att det mest är yngre människor som är hemma. Vi äldre kanske helt enkelt är friskare? Mina barn är också lojala och jobbar bra.
Ja jag har ett väldigt viktigt besök att se fram emot 😊
Kram