Monday, July 30, 2018

Hemma från Stockholm

Ja nu är jag hemma från Stockholm och har t o m hunnit jobba en dag. Alltså jag har aldrig varit i Stockholm i sådan här hetta. Det är rätt tufft med storstad och man går mycket, jag har varit helt slut faktiskt. Har ett par bra Vagabond-sandaler jag brukar använda när jag ska gå mycket men jag fick blåsor ändå på fötterna. Aj vad ont.
Det var underbart att få träffa den lille. Jag kom till S och K på kvällen och satt ute och väntade, det ligger vid vattnet där dom bor och det var svalt och skönt i skuggan. Dom kom smygandes bak mig och överraskade och jag såg en liten liten bebisfot sticka upp ur barnvagnen. Herregud så gulligt. Han låg och sov så fridfullt. En sån liten perfekt människa. En blond kalufs har han och så fina drag i ansiktet. Tyvärr vill inte S att jag visar några bilder och det respekterar jag. Jag hade med mig en nalle från E, en specialnalle där man kan ta ut en liten del ur den och värma i micron och sätta tillbaka i nallen så den blir varm. Jag hade köpt kläder, en jeansskjorta och en vit skjorta och en grå stickad slipover. Kläder till så små är så gulliga så man kan knappt tro det.
När jag kom upp låste jag in väskan och gick på stan. Som sagt väldigt varmt. På kvällen åt vi pizza på deras balkong. På lördagen åkte jag in till stan igen, gick lite i Gamla stan och tog sen spårvagn ut till Djurgården, till Rosendahls trädgård. Jag älskar Djurgården, där är så vackert och så fina byggnader. Försöker alltid hinna med ett besök på Rosendahls. Jag fikade där. Sen handlade jag lite på stan, fyndade ett par klassiska blå mockaskor på Footlight till 70% rabatt och köpte en jättefin rosa stickad kofta som är mer som en kavaj, kan bli fin till hösten, 50% rabatt. På kvällen gjorde jag potatissallad och så hade vi lax till det. På söndagen åkte jag tillbaka till Djurgården, till Waldemars udde närmare bestämt. Där är också så fint. Jag gick en promenad sen på stan igen, fikade lite innan jag köpte med mig lite att äta på tåget och åkte hem. Var hemma vid tio igårkväll och så upp i morse igen för att jobba. Hoppas denna veckan går snabbt, jag behöver verkligen mer ledighet. Har ju två veckors semester till efter denna veckan.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Äntligen har du fått träffa det lilla underverket och det är klart att du föll pladask :D Att vi inte får se bilder är inte det viktigaste. Det hade självklart varit roligt men jag har full förståelse för de som inte vill exponera sina småttingar på nätet. Jag har släktingar som tänker att deras barn själva ska få besluta om det när de blir stora nog och till dess läggs inga bilder på dem ut.
Bra gjort att kämpa på med promenader i hettan. Men när du väl är i Stockholm så förstår jag att du inte vill sitta inne på rummet. Du fick ju både se och köpa en hel del fint och totalt sett verkar det ha varit en väldigt lyckad helg. Snart har du mer semester så försök stå ut till dess :D
Kram

ime said...

Ja jag förstår resonemanget att vara sparsam med bilder. Samtidigt är det väldigt roligt att få se andras småttingar 😊
Jag tog tunnelbanan mer än jag brukar, kände att jag behövde spara på krafterna. Normalt går jag ännu mer men det avskräcker när temperaturen passerar 30-gradersstrecket. Ja nu längtar jag efter mina två resterande veckor.
Kram

znogge said...

Vilken underbar tid i Stockholm och jag kan tänka mig att det var fantastiskt att träffa den lille. När det gäller bilder får man som anhörig acceptera vad föräldraparet tycker. Här är det fritt fram så länge Lilla S är helt påklädd. Vilken mysig present!

Kram och ha härlig kväll!

ime said...

Ja det var fantastiskt att få se och hålla den lille. Som tur är får jag bilder nästan dagligen på honom. Jag kan ju inte träffa honom så ofta tyvärr.
Kram