Sunday, July 22, 2018

S.e.m.e.s.t.e.r

Knäppte den här bilden i morse när jag satt på tåget ca halv sex på väg till jobbet. Jag ser ofta bilder på solnedgångar men inte lika ofta på en soluppgång. Normala människor är inte uppe vid den tiden! Nu har jag alltså jobbat klart, har en veckas ledighet framför mig. Åker till Stockholm på fredag och innan dess ska jag bara ta det lugnt. Vila och bara vara. Unna mig att sova ut.
Var och hälsade på i butiken i veckan. K som började som extrajobbare i höstas har varit biträdande butikschef sen B blev uppsagd. K har väldigt goda meriter, har jobbat länge inom den stora möbelkedjan. Mycket med merchandising där hon haft chefsroll och om jag inte tar fel har hon även varit varuhuschef. En lugn person med jättetrevligt sätt mot både kunder och kollegor. Hon sökte tjänsten när den utannonserades. Men hon fick inte den. Det är så typiskt på något sätt för hur de resonerar i den kedjan, det är liksom inte bra nog. Utan man väljer ett helt oprövat kort som inte på långa vägar har de meriter som K har. Som inte finns inom kedjan. Så trots K:s arbete och att de visar bra resultat och att personalen i butiken framhållit K så går dom förbi henne. Så nu har hon sagt upp sig. Så trist.

4 comments:

znogge said...

Så skönt för dig med en veckas ledighet nu! Hoppas den blir riktigt fin och njutbar. Så dumt resonerat på din gamla arbetsplats men tänker man så går det som det går. Förstår att hon sade upp sig.

Kram och nu riktigt härliga dagar!

ime said...

Ja jag hoppas också det blir en skön lugn vecka!
Ja den arbetsplatsen är inte särskilt bra mot sin personal. Skönt att inte vara där längre.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Vacker med soluppgången :)
De verkar aldrig lära sig på din gamla arbetsplats. Att missa chansen till något bra och att ännu en duktig medarbetare säger upp sig kan ju inte vara särskilt bra. Skönt att du inte är kvar där.
Ha en riktigt härlig vecka och njut rejält av bebismys när du kommer dit :D
Kram

ime said...

Nej det verkar vara hopplöst läge på gamla arbetsplatsen.
Tack jag ska verkligen njuta 😊
Kram