Saturday, September 22, 2018

Bättre liv

Så mycket bättre mitt liv blivit sen jag bytte jobb. Tänk att jag la tre år på det förra. Jag gillar förstås att sälja och jag gillar mode och kläder. Men det var inte roligt att jobba med det, dels var tjänsten alldeles för liten och ledarskapet katastrofalt. Jag har alltid haft lätt för nya datorprogram och detta passar mig bättre. Jag känner mig uppskattad och jag tycker om att det är ordning och reda och en bra organisation, det känns tryggt att vara anställd av Region Skåne. Här verkar man inte kunna hitta på egna regler, inte på min arbetsplats i alla fall. Jag tjänar mer och kan ha en rikare fritid, i den mån att jag kan göra det jag tycker om. Jag kan åka upp och hälsa på lilla barnbarnet. Utan att känna mig ruinerad.
Idag ska jag och L åka och hälsa på Å i Älmhult. Vi har alltid trevligt när vi träffas. I skulle varit med men hon är på en weekend i Venedig, den lyxkvinnan!

6 comments:

znogge said...

Det var verkligen tur att du bytte arbetsplats för så som du hade det kan man inte ha det i längden. Vissa borde verkligen inte få vara chefer... Ha det så trevligt i Älmhult! Där bodde syster min i två år förresten.

Kram och god lördag!

ime said...

Nej det var förfärligt. Jag inser det nu när jag är omgiven av en bra organisation.
Jaså, bodde din syster i Älmhult, det brukar bara vara Ikea-anställda som bor där om man inte är född där.
Kram

Anneli said...

Härligt att läsa! Heja dig!
Det du skriver visar verkligen vikten av att byta och ta sig bort från dåliga situationer och dåligt ledarskap. Man får vända det ryggen och gå vidare i livet och till något bättre precis som du gjorde. Så viktigt för livskvaliten med en rejäl lön också.
Ha en underbar helg!
Kramen, Anneli

ibod11 - Ingrid said...

Jättekul att läsa om hur bra du har det nu :D Lite mindre stress på jobbet så vore det säkert perfekt. Du har ju varit med om motsatsen till det jobb du har nu så du vet hur det kan vara.
Ha det så trevligt med goda vänner i Älmhult :D
Kram

ime said...

Anneli: jag trodde inte att jag som 50+ hade chans på nytt jobb, så det var en överraskning. Men jag är väldigt glad att jag sökte.
Ha en underbar helg du också!
Kram

ime said...

Ingrid: förhoppningen är att det framöver ska bli mindre stressigt.
Tack det blev en trevlig dag i Älmhult!
Kram