Tuesday, September 11, 2018

Tisdag

Blä på denna dagen. Ibland är det tufft att prata med människor i olika situationer. Jag behöver öva på att inte ta åt mig.
Idag regnar det och blåser, igår var så himla fint väder. Efter jag varit vid mina föräldrars grav åkte jag vidare till min mammas gamla hemort och besökte min mormor och morfars grav. Sen körde jag förbi gården min mamma växte upp på. Det är en massa minnen som kommer upp, det är på landet och jag minns känslorna när man åkte dit och hälsade på, när min moster och morbror bodde där. Det var ett paradis för mig att komma dit, dom hade hästar, får och höns. Min morfar dog redan vid 57 års ålder och då tog sonen, min mammas bror över. Efter ett antal år köpte min moster, som är det enda syskonet som lever, gården. I samband med det blev det en ovänskap mellan mammas bror och syster som sedan höll i livet ut. Så min kusin, dotter till mammas bror, har aldrig besökt gården. Det är så tråkigt för det är ändå en stor del av sin pappas liv hon missat. Ja, så det kan bli. Nu finns inte gården i släkten längre, min moster sålde efter stor vånda efter att ha bott där som änka ett antal år. Hon hade tänkt att hennes äldsta barnbarn skulle ta över, men det är aldrig lyckat när äldre generationer ska bestämma.
Hoppas på en bättre dag imorgon.

6 comments:

znogge said...

Det är tråkigt när det blir split inom släkten och tyvärr händer det ofta när det gäller övertagande av fastigheter. Därför såg vi till att det var millimeterrättvisa när jag avyttrade min del av sommarstugan. Då behöver vi inte befara något i framtiden.

Kram och ha en bra dag!

ime said...

Ja det kommer fram väldigt konstiga sidor hos människor så fort det handlar om pengar och hus. Tyvärr har historien upprepat sig.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Tråkigt att du ibland får stå ut med en del dumheter från kunder. Det är svårt att inte ta åt sig även om man vet att man gör allt rätt. Hoppas du kan skaka av dig det snabbt.
Jag har, tack och lov, aldrig varit med om minsta tillstymmelse till bråk vid något arvskifte trots att fastigheter ingått. Men jag har förstått att det hör till ovanligheterna. Jättesynd att det ska splittra familjer.
Kram

ime said...

Ja det är något man inte ska behöva, ta emot dumheter. Men det händer.
Javisst är det tråkigt med bråk vid arvsskifte men dessvärre vanligt verkar det som.
Kram

Emma Engström said...

Så tråkigt när det ska bli så med relationer! Kram

ime said...

Ja det är trist.
Kram