Monday, September 03, 2018

Längtan bort

Jag känner en längtan att resa bort några dagar. Få lite miljöombyte. Känner mig faktiskt lite slutkörd. Det är jättetufft på jobbet, jag gjorde inget särskilt på min semester, förutom helgen i Stockholm i juli. Men det är inte läge just nu. Det är nog helt omöjligt att få vara ledig och jag har en del större utgifter som väntar. Men längtan finns där. Jag trodde nästan jag höll på att bli sjuk, har känt mig hängig, precis som en förkylning som inte bryter ut. Jag tog en Ipren och sov mitt på dagen igår. Sen sov jag såklart dåligt i natt och var helt borta när klockan ringde kvart över fyra. Men jag masade mig upp och har jobbat trots halsproblem. Jag är ju envis, är inte hemma om det absolut inte är nödvändigt.

6 comments:

znogge said...

Jag förstår dig mer än väl! Trots att jag var ledig länge och njöt av sommaren så känner jag mig lätt utmattad. Våra tre första veckor har varit så intensiva och inte verkar det mattas av heller. På onsdag kommer klassens fyrtionde elev så det är många att hålla reda på... Hoppas du kan komma iväg på något lite längre fram.

Kram

ime said...

Det är hemskt att behöva känna sig utmattad redan... ni lärare har all respekt från min sida. Det är obegripligt så mycket som läggs på er hela tiden. Jag kan i alla fall gå från mitt jobb och släppa det tills jag är där igen.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Något måste vara väldigt fel när man blir utmattad nästan så fort man kommer tillbaka till jobbet. Jag kan inte minnas att jag någonsin har haft det så på mina arbetsplatser men det var ju ett tag sedan. Kanske var det bättre förr inom vissa områden.
Jag hoppas verkligen att du får möjlighet till några dagar på annan ort snart. Kanske en SPA-helg då du får bli lite ompysslad.
Kram

ime said...

Ja jag vet inte riktigt vad allt beror på, nog en kombination av olika saker, att jag jobbar mycket mer än tidigare, från tidiga morgnar till sena kvällar, att jag jobbat över en del, att så många fattas på jobbet och att jag inte känt mig riktigt kry senaste vecka. En spa-helg hade varit rena drömmen.
Kram

Anneli said...

Hej Marie,
Jag tror att det hela är lite höst-trötthet. Jag känner samma sak. Man är tillbaka i gamla rutiner men längtar bort och försöker samtidigt vänja sig med att sommaren är över och vardagens hamsterhjul snurrar på som vanligt.

Att åka till Stockholm var så trevligt om bara för en helg. Miljöombyte, puls, vackert väder, god mat och så nya ansikten, anonymitet....Härligt!

Hoppas du kan åka upp till dottern och barnbarnet i Stockholm snart.

Kramen och ha det gott!

Anneli

ime said...

Ja kanske är det lite höst-trötthet, fast jag gillar ju denna tiden på året.
Ja jag planerar för ett Stockholmsbesök i slutet på nästa månad, hoppas verkligen det kan bli av.
Kram och detsamma till dig