Saturday, September 22, 2018

Tankar på kvällen

Hemma ikväll efter träffen i Älmhult med Å och L. Har en konstig känsla i kroppen. Man ska nog undvika att diskutera politik med vänner men det är lätt att komma in på det. Jag blir så upprörd och chockad över åsikter från dom som jag räknar som vänner. Jag kan inte förstå hur man kan hata andra människor pga deras hudfärg. Hur man kan hylla Sd och Jimmie Åkesson. Hur man kan tycka "ut med dom om dom begår brott även om det är till dödsstraff i sina hemländer". Var kommer det här hatet ifrån? Hur kan man generalisera så här? Efter dessa månader som jag jobbat med det jag gör har jag gjort en iakttagelse, jag har dagligen kontakt med sjuksköterskor som beställer sjukresor åt patienter, jag pratar varje dag med invandrare som alltså utbildat sig och jobbar inom vården, det är INTE som Sd påstår, att dom inte får jobb och inte passar in för att dom inte är svenskar. Många invandrare är mycket mer ambitiösa och arbetssamma än många svenskar. Jag tycker det är jätteobehagligt med sd:s framgångar och att upptäcka att vänner jag har sympatiserar med detta känns väldigt jobbigt.

7 comments:

znogge said...

Med tanke på att SD är ett tillåtet parti, vi lever i en demokrati och en femtedel väljer att rösta på dem så inser man att så är det. Alla är utåt sett negativa mot SD men den bistra sanningen är något helt annat. Även om invandringspolitiken och integrationen skulle kunna fungera bättre så förstår jag inte hur man kan rösta på dem. Med mina mått mätt har de väldigt märkliga åsikter i många frågor. Frågan är om folk ens läser deras partiprogram? Man kan bli mörkrädd för mindre...

Kram

ime said...

Ja jag blir mörkrädd när vänner som jag för övrigt uppfattar som empatiska när ett sånt hat mot andra människor och generaliserar och tar fraser i munnen som är fruktansvärda i mina ögon. Nej jag tror inte dom vet nånting om deras parti för övrigt, det är enbart invandringsfrågan som gäller. Det finns en obehaglig hyllning till Jimmie Åkesson och jag kan inte för mitt liv förstå det. Jag mår dåligt av det och har så svårt att acceptera att vänner till mig hyllar honom. Jag vet saker han gjorde i sin hemstad mot adopterade ungdomar och när jag berättar så skrattar vänner och viftar bort det.
Kram

znogge said...

Håller med. Min systerdotter är adopterad och färgad så nej, den sortens åsikter finns inte på min karta.

Kram och ha en bra måndag!

ime said...

Skönt att höra att du håller med 😙
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Du vet förhoppningsvis vid det här laget att jag helt och hållet står på samma sida som du i den frågan. Jag kan inte för mitt liv begripa hur människor man gillar och tror att man känner kan visa sig ha de åsikter jag tycker är obegripliga och fruktansvärda. Jag försöker ibland urskulda dem med att de inte förstår bättre och inte vet vad de egentligen röstar på. Men det håller inte. Människor jag inte känner avfärdar jag ganska kallt om de uttrycker sådana åsikter men med vänner är det svårare. Jag brukar säga att jag inte håller med och hålla fast vid det. Ingen mening att argumentera för de är oftast så blockerade i sin uppfattning. De kanske tycker likadant om mig.
Kram

ime said...

Ja vad skönt att du håller med och det vet jag. Nej det här var jobbigt att upptäcka. Kommer ihåg att Magdalena Ribbing sa att man skulle vara tydlig när man hörde någon på en släktmiddag t ex uttrycka unkna åsikter. Men detta var ju en nära vän till mig, kändes jättehemskt.
Kram

jorgeefrrr828 said...

A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing somewhat analysis on this. And he the truth is bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you become experience, would you mind updating your weblog with extra particulars? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post! online gambling