Wednesday, July 01, 2020

Onsdag

Vilken hemsk dag jag hade på jobbet igår. Fick en kund som tänkte skada sig själv eller rättare sagt ta livet av sig. Jag fick larma polis. Det här är inget vi pratat om eller förberett oss på, det är tack och lov inget som vi råkar ut för särskilt ofta. Min chef var bra och ville erbjuda stöttning men det var inget jag kände behov av, även om det var obehagligt.
Efter jobbet träffades jag och E och åt sushi, det var skönt så man fick en bättre avslutning på dagen.
Nu har vädret växlat om, det har blivit lite svalare och har även regnat lite. Faktiskt lite skönt, lite mer normalt sommarväder.
Jag tjatar om det här med att inte komma någonstans, vet att det inte är något att gnälla över egentligen med tanke på hur många som varit/är sjuka och även dött. Men jag har aldrig varit så här länge bara hemma, inte bytt miljö alls med att t ex åka till en större stad. Det blir inte ens en tur till Köpenhamn som annars är vår närmaste storstad.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det kanske inte är vanligt med sådan samtal men kanske borde ni ändå få någon slags undervisning om hur ni ska hantera situationen om den uppstår. Du hanterade det säkert på ett klokt sätt men många kan bli helt ställda och kanske chockade om de råkar ut för det. Men jag tror att en person som ringer till kundtjänst på sjukresor kanske mest bara vill att någon ska lyssna och uppmärksamma att det finns ett problem. Då vill man nog helst ha hjälp för att må bättre och har kanske inte riktigt gett upp än. Polisen vet nog hur de ska agera så det var ett bra beslut.
Finns det inget resmål du kan åka till några dagar och där du kan strosa omkring för dig själv och trivas? Det är klart att du helst vill träffa Dante men det kan ändå kännas bra att byta miljö, bo på hotell och se något annat. Vi får ju resa nu om vi själva tycker att det känns bra.
Kram

ime said...

Ja det var lite obehagligt att uppleva och kanske något att förbereda sig på, för har man daglig kontakt med människor av olika slag så kan ju sånt här hända.
Jag känner inte så mycket lust att åka någonstans ensam just nu, blir kanske någon tur till Malmö om jag känner mig bekväm med det. Tycker alltför många människor inte verkar respektera att hålla avstånd t ex. Så det blir en balansgång mellan att inte känna sig uttråkad och isolerad kontra att känna sig bekväm med att utsätta sig för kontakter.
Kram

Znogge said...

Vilken obehaglig upplevelse och jag förstår att den situationen påverkade dig. Därför var det nog klokt att träffa E på kvällen vilket säkert fördelade tankarna en smula. Rent spontant tycker jag att ni borde får någon form av utbildning inför en sådan här situation för alla behåller kanske inte lugnet som du gjorde.

Det är en balansgång det här med att resa eller hålla sig hemma. Alla håller inte avstånden men man kan ju själv välja sina aktiviteter och göra det som känns bra. Ibland kan ett lite miljöombyte pigga upp rejält men man ska så klart känna för det också.

Kram och god kväll!

ime said...

Ja det var bra tajmat att träffa E på kvällen, känns skönt att kunna ventilera. Min chef tyckte jag skulle ringa kunden igen dagen efter, men jag ville inte det.
Jo ett miljöombyte kan absolut pigga upp. Får se om/vad det blir.
Kram

Znogge said...

Det tycker jag inte att du ska göra. Det är inte din sak att utreda den sortens problematik eller följa upp. Jag hade inte heller ringt.
Miljöombyte kan pigga upp även om det bara rör sig om en övernattning eller så. Det känns som om vi behöver se något annat.

Kram

ime said...

Nej precis, det är inte min arbetsuppgift att kolla kunders mentala hälsa. Tur man kan ta beslut själv och känna sig trygg med det.
Ja det är sant, miljöombyte kan vara jätteskönt, behöver inte vara långt iväg.
Kram