Tuesday, April 16, 2013

Idag skulle min pappa ha fyllt 88 år om han levt, till sommaren är det tio år sen han gick bort, helt ofattbart.
Har varit och fått däcken bytta, skönt med sommardäck och så bra att man kan förvara sina däck på Volvo, jag har ju ingen plats till dom här.
Var sen på arbetsförmedlingen för att lämna in pappret från Kicks där det står att dom gärna tar emot mig på praktikplats, denna gången hade jag bestämt mig för att personligen lämna över det eftersom det försvann förra gången. Det är extremt nedtryckande att gå till af, absolut inget ställe man blir upplyft av. Hon som tog emot mig sa med en gång att det inte alls var säkert att jag skulle få den här praktikplatsen, jag vet inte om det är för att jag sa att jag själv ordnat den. Nähä? Varför det då? Nej, för vi har blivit mycket mer restriktiva med praktikplatser och det ska leda till ett jobb. Men jag måste väl ändå ha större chanser att få ett jobb inom detta som jag vill jobba med efter att fått vara där? Vad gör af för att hjälpa mig? INGENTING. Så nu har jag bett dom att behandla detta så snabbt dom kan och dessutom skrivit mail till min handläggare (som aldrig verkar vara där) och den andra personen jag haft kontakt med att hjälpa mig med detta. För personen jag träffade idag sa att Handels (facket) inte godkänner praktikplatser efter den 1 juni. Jag förstår att man inte vill att arbetsgivare ska utnyttja praktikanter istället för att sommaranställa personal, men jag vill väldigt gärna komma igång med detta nu. Jag var sen på Duvanders bakficka som ligger på Domus och köpte lite bullar, då träffade jag en tjej som jag jobbade ihop med förra sommaren, hon var så glad, arbetsförmedlingen hade hjälpt henne med en praktikplats på Duvanders och nu hade hon fått jobb. Vad bra, hoppas dom kan hjälpa mig med att godkänna det här.
Ute är det varmt, jag är inte bra i mina luftrör, känns lite bättre än igår. Men jag tror jag har känsliga luftrör, mamma har haft likadant och J har likadant. Jag minns när jag var i Jukkasjärvi med gamla jobbet och det var sådär -30 grader och vi skulle köra spark (ja, vilken rolig aktivitet, jag föredrog att köra skoter) och alla mina arbetskamrater bara gav sig av och jag fick knappt luft, orkade inte ta ut mig alls, fick jätteont i luftrören och fick jobbigt att andas. Tur det inte är så kallt här så ofta.

No comments: